Proslavljen 100-ti rođendan najstarije draganićanke Ljubice Tomačić

     U četvrtak, 16. rujna 2010.g. nesvakidašnji događaj u Draganiću. Proslavili smo 100-ti rođendan naše mještanke Ljubice Tomačić.  Proslavi su, uz rodbinu, bili nazočni  i  predstavnici općine Draganić Načelnik Općine Josip Tomačić, Zamjenica općinskog načelnika B.Turk, Predsjednik Općinskog vijeća I. Bujan i vijećnici Općinskog vijeća,  koji su tom prigodom „baki“ Ljubici uz prigodne poklone uputili i  čestitku u ime općine Draganić i poželjeli joj zdravlje i zadovoljstvo u daljnjim godinama života.                                                  
     Gđa. Ljubica, iako slabog vida i sluha  bila je dirnuta posjetom čestitara, a posebno tamburašima KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić koji su joj svirkom i pjesmom izmamili osmijeh na njezino još uvijek neizborano lice.
    Tajne dugovječnosti prema kazivanju gđe.Ljubice nema, ali ipak možda je tajna u boravku na svježem zraku, jer je cijeli život teško radila na poljoprivredi.
    Današnje generacije starijih ne pamte kada je posljednji put netko u Draganiću slavio 100 godina, a danas, proslave „zaredale“ iz godine u godinu, jer najstariji draganićak N. Barković 04. listopada slavi 101. rođendan.
    Sretno svima!